Problems with Ipod audio? - Genesis Forum: GenCoupe Hyundai Genesis Forums

GenCoupe.com is the premier Hyundai Genesis Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-14-2011, 01:57 PM   #1
Senior Member
 
Infamy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 336
Default Problems with Ipod audio?

Plugged in my ipod today, turned on the music and as the track was playing, the music had no one singing/voices playing in the background, but rather a instrumental of the entire song. I've tried playing different songs, plugging the cable in/out, but nothing seems to work.

I've been using a separate cable (Not Hyundai's Ipod Cable) for the last year and Its been working fine up till now. I've even went out and bought a new cable, but the problem still exists.

Could this be a bug or a problem I may need to ask the dealer to look into?
__________________
3.8 제네시스쿠페
Infamy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-14-2011, 07:01 PM   #2
301 whp
 
ksmith5rs's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Korea
Posts: 1,102
Default

yep
__________________
2009 200T Track
Karussell White
CP-E Turbo back exhaust with cat'd downpipe
Custom tune
AEM FMIC
HKS Hipermax V-sport Coil-overs
TWM short shifter
Enkei GTC01 19/8.5 +22 19/9.5 +22
Hankook Ventus 245/40 front 275/35 rear
TVT BBTB
MAP 16g turbo
AEM Cold Air Intake
550cc injectors
Synapse BOV connected to CP-E intake pipe
Clutchmasters Stage 3 & billet steel flywheel
ksmith5rs is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-14-2011, 08:19 PM   #3
AMB~1YR
 
Moley's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Kelowna BC
Posts: 2,927
Default

It's the connection of the ipod jack. It's worn out. A new Ipod is in order. Nothing else would cause that.
__________________
2010 2.0T BASE A/T AMB
Moley is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-14-2011, 08:26 PM   #4
Senior Member
 
Infamy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 336
Default

I've tried different Ipods/MP3s/ and even my Iphone. Same problem.
__________________
3.8 제네시스쿠페
Infamy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-14-2011, 08:43 PM   #5
AMB~1YR
 
Moley's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Kelowna BC
Posts: 2,927
Default

Same thing with the Hyundai cable?
__________________
2010 2.0T BASE A/T AMB
Moley is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-14-2011, 08:49 PM   #6
AMB~1YR
 
Moley's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Kelowna BC
Posts: 2,927
Default

Time for the dealer I guess.
__________________
2010 2.0T BASE A/T AMB
Moley is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-14-2011, 09:01 PM   #7
Senior Member
 
Infamy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 336
Default

I don't use the Hyundai Cable. I've been using a Belkin cable for the past year, but it just suddenly started acting up on me. I guess I'll go to the dealer then.
__________________
3.8 제네시스쿠페
Infamy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-14-2011, 09:10 PM   #8
AMB~1YR
 
Moley's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Kelowna BC
Posts: 2,927
Default

Sorry I can't help you. I thought for sure it was the ipod connection. My wife had the same problem with hers and our car.
__________________
2010 2.0T BASE A/T AMB
Moley is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-06-2011, 01:56 PM   #9
Member
 
doug@PTUNING's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by Infamy View Post
Plugged in my ipod today, turned on the music and as the track was playing, the music had no one singing/voices playing in the background, but rather a instrumental of the entire song. I've tried playing different songs, plugging the cable in/out, but nothing seems to work.

I've been using a separate cable (Not Hyundai's Ipod Cable) for the last year and Its been working fine up till now. I've even went out and bought a new cable, but the problem still exists.

Could this be a bug or a problem I may need to ask the dealer to look into?
I don't have same car as gen coupe, but I think Apple need to step up with
software update for ipod, iphone when it come to car audio.

I am running a similar problem with playing mp3 with my iPhone on Apline aftermarket player. It goes like this, iphone is connected to wire that usb male connector into female connector which is usb, then the wire that connect to the back of the Apline. It kept cutting off the song when I tried to play.

I gave up and start using usb flash drive.

Did you get your issue resolved yet?

Doug@Ptuning
__________________
Powered by PTUNING
doug@ptuning.com
AIM = doug@ptuning.com

Call for dyno pricing, and tuning appointments!

9432 Center Point Lane, Manassas VA 20110 | Local: 703-257-1728 | Toll Free: 1-877-788-6464 | Web: www.ptuning.com | Facebook: http://www.facebook.com/pages/PTUNING/185497841268 | 2008 & 2009 Redline Time Attack Modified FWD Champion - PTUNING Turbo Scion tC
doug@PTUNING is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-06-2011, 02:19 PM   #10
Senior Member
 
Infamy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 336
Default

Quote:
Originally Posted by doug@PTUNING View Post
I don't have same car as gen coupe, but I think Apple need to step up with
software update for ipod, iphone when it come to car audio.

I am running a similar problem with playing mp3 with my iPhone on Apline aftermarket player. It goes like this, iphone is connected to wire that usb male connector into female connector which is usb, then the wire that connect to the back of the Apline. It kept cutting off the song when I tried to play.

I gave up and start using usb flash drive.

Did you get your issue resolved yet?

Doug@Ptuning
Yeah its really strange. I did get it fixed though, found out it was a defective audio jack. Dealership replaced it for me under warranty!
__________________
3.8 제네시스쿠페
Infamy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-08-2011, 06:13 AM   #11
Member
 
doug@PTUNING's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by Infamy View Post
Yeah its really strange. I did get it fixed though, found out it was a defective audio jack. Dealership replaced it for me under warranty!
That good it got fixed. Is your audio player oem or aftermarket?

Doug@Ptuning
__________________
Powered by PTUNING
doug@ptuning.com
AIM = doug@ptuning.com

Call for dyno pricing, and tuning appointments!

9432 Center Point Lane, Manassas VA 20110 | Local: 703-257-1728 | Toll Free: 1-877-788-6464 | Web: www.ptuning.com | Facebook: http://www.facebook.com/pages/PTUNING/185497841268 | 2008 & 2009 Redline Time Attack Modified FWD Champion - PTUNING Turbo Scion tC
doug@PTUNING is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Genesis Forum: GenCoupe Hyundai Genesis Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.





Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Car Audio: What should I get??? AzNsEnSaTiOn24 Interior 2008-2012 31 05-25-2011 09:44 PM
USB/iPod Audio Interface nhandy007 Interior 2008-2012 7 07-14-2010 04:09 PM
Audio problems, uh oh! shamalong General Discussion 0 05-06-2010 11:29 AM
Audio does not work with Ipod Mini? vox Interior 2008-2012 3 12-04-2009 05:09 AM
Ipod problems on startup??? atc1093 Interior 2008-2012 5 08-23-2009 11:09 PM


All times are GMT -8. The time now is 05:18 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

SEO by vBSEO 3.3.2