Only 5-7lbs of boost when launching. - Hyundai Genesis Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 05-06-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Only 5-7lbs of boost when launching.

Hoping someone could shed some light on this odd issue im having. I have a fbo custom tuned 2013 a/t. First track day at local strip last week when launching, the car limits boost to 5-7lbs for whole run unless i lift off throttle and get back in it. Does it if i brake boost or just hit gas from a stop. But if im driving down the road and get on it everything is normal. 24psi. Only when from dead stop this happens. I swapped in my stock ecu and it does the same thing. Swapped in my old bov just to see because thats was only thing i changed since last season. First run not realizing my issue was 15.0 at 93mph. 2nd run i let off at 8th got back in it still went 104mph. So i know everything else is running great.
Ian Tsi Dumas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 05-06-2019
Senior Member
 
AKGC's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 14,766
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 740 Post(s)

possibly sticky boost solenoid
AKGC is offline  
post #3 of 7 Old 05-06-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)

Quote:
Originally Posted by AKGC View Post
possibly sticky boost solenoid
That was a thought of mine too. Would rerouting my bov to intake vac line and capping off solenoid be a viable way to test this?
Ian Tsi Dumas is offline  
 
post #4 of 7 Old 05-06-2019
I'd rather do it myself
 
Red Raspberry's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Flat lands of Illinois
Posts: 18,231
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Garage

Quote:
Originally Posted by Ian Tsi Dumas View Post
That was a thought of mine too. Would rerouting my bov to intake vac line and capping off solenoid be a viable way to test this?
Yes it can be a permanent solution.

2010 Red 2.0L track

Quote:
If the Pharaohs had duct tape, the Sphinx would still have a nose...."
Red Raspberry is offline  
post #5 of 7 Old 05-06-2019
Sergs22
 
Sergio Sanchez's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 78
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)

Do you hold your footbrake when you launch the car? if so, then that's your issue. Here's a forum on how to fix it.


https://www.gencoupe.com/2-0t-discus...witch-mod.html
Sergio Sanchez is offline  
post #6 of 7 Old 05-06-2019
Senior Member
 
AKGC's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 14,766
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 740 Post(s)

Quote:
Originally Posted by Sergio Sanchez View Post
Do you hold your footbrake when you launch the car? if so, then that's your issue. Here's a forum on how to fix it.


https://www.gencoupe.com/2-0t-discus...witch-mod.html
better solution is to install a line lock kit
AKGC is offline  
post #7 of 7 Old 05-06-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)

Quote:
Originally Posted by Sergio Sanchez View Post
Do you hold your footbrake when you launch the car? if so, then that's your issue. Here's a forum on how to fix it.


https://www.gencoupe.com/2-0t-discus...witch-mod.html

I do. The sfr tune allows for this. I always did it before no issues. With radials i would build 9-10 lbs of boost for my launch. This is a new problem. also happens without brake boosting. just mashing gas in 1st will make it happen as well. Never did this to me before.
Ian Tsi Dumas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Related Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gauge Galore - Prosport, Defi, AEM, Autometer - Special Deal on 3 or more - OAKOS.com OAKOS Automotive Interior 48 08-23-2019 01:42 PM
Losing boost and no boost leak? Check this. JSB889 2.0T Discussion 2008-2012 21 08-04-2014 12:06 PM
Tomei 7960 boost issue's endersroc 2.0T Discussion 2008-2012 70 05-19-2014 12:13 AM
FS: ApexI AVC-R Boost Controller (Silver) Scott @ RA Engine 1 12-15-2010 06:24 PM


Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Hyundai Genesis Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome