Car won’t go over 3500 rpm - Hyundai Genesis Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 Old 08-14-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
Car won’t go over 3500 rpm

My car won’t go over 3500 rpm whenever the abs and traction light comes on. Anyone have any idea what it could be. Air fuel ratio also jumps around a lot
Red_genni is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 08-14-2019
Senior Member
 
AKGC's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 14,688
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 719 Post(s)

did you have the tires rotated or tires changed?

tires can only be rotated left and right if non directional.

rear tires have to larger than the fronts. The car is programmed for a staggered wheel setup.
AKGC is online now  
post #3 of 8 Old 08-14-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)

My wheels are staggered and had the wheels put on last year
Red_genni is offline  
 
post #4 of 8 Old 08-14-2019
Senior Member
 
AKGC's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 14,688
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 719 Post(s)

Tire pressure? that, a TPMS sensor, or a wheel speed sensor not working can cause it.

the wheel speed sensors are the ABS sensors too.

Did you have any work done on the car recently?
AKGC is online now  
post #5 of 8 Old 08-14-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)

I checked the speed sensors and map sensors and nothing is wrong with them
Red_genni is offline  
post #6 of 8 Old 08-14-2019
Senior Member
 
AKGC's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 14,688
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 719 Post(s)

Quote:
Originally Posted by Red_genni View Post
I checked the speed sensors and map sensors and nothing is wrong with them
"How" did you check them?
AKGC is online now  
post #7 of 8 Old 08-15-2019 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)

I checked all the cables removed them to see if any cables are bad. That’s all I did. What’s the right what to check it?
Red_genni is offline  
post #8 of 8 Old 08-15-2019
Senior Member
 
AKGC's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 14,688
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 719 Post(s)
AKGC is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Hyundai Genesis Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome